Tuesday, July 15, 2014

I need IDEA!!!!!!

Oh nooo...syawal semakin menghampiri...persiapan baru 50-50..bonus lak entah bila dapat pun x tau...rumors je yang melambak kejap kata ni..kejap kata tu..so i give up...ada..adalah..xda..nasib badan~~~~hahahaha...

Okey this year my turn..so nyna balik sarawak...i misssss soooo muchhhh sarawak tanah air ku...xda tempat yg dpt menandingi tanah tumpah darahku...terutama rumah ku yang hening..tenang jauh dari hiruk-piruk bandar....you ollsss kalau pergi sarawak..jgn lupa pergilah berjalan ke daerah lundu...mmg kampung..but xlah kampung sangat kan kalau ada astro..hahahaa..sarawak dah majulah..rumah panjang dah jadi rumah batu yang awesomeee..macam banglo....rumah nyna lak..atas bukit..dikelilingi gunung ganang...pagi2..wowwww..sejuk gilaaa.and rasa fresh...owwwwhhhh..aku dah start rindu rumah comel ku itu..hahahaa..

ehhh....sebenarnya nyna nak cerita pasal lain ni...haaa...selepas raya mmg nyna kan agak sibukkkk sangat-sangat..sebab dapat tempahan hantaran..alah bukan orang lain pun kazen mr.hubby gak..but kena buat yang terbaik kan..so aku kena cari idea yang MELETOP...hahaha..

idea yang tgh masuk dalam otak nyna ni...simple but gorgeous...

mybe nyna akan buat lain sikit kali ini..idea nak guna bunga hidup..tapi mcm xberbaloi lak..sbb takut layu..lain lah kalau buat kt dewan yang berhawa dingin kn..so reject...hahahahaha
okey..yg penting sekarang bride to be nak warna purple+peach+pink+white...wowwww..banyak nyer..but tgk je lah cmne nyna buat okey..

wait and seee.....


kbye!!!!!

XOXO
Kartina Affandy

♥Hai!Thankz 4 reading entry nyna!like kalau suka!♥

Tuesday, March 25, 2014

Selfie

nyna bosan tak tau nak buat pe hari ni..soooo..nyna ambik kotak make up nyna dan mula lah menconteng muka yang mmg x cntik ni..hahahaa..naseb baik bby keisha tido lena..jadi xder lar yg menganggu projek menconteng muka (make up)..mama nyna lak geleng kepala bila masuk je bilik tgk nyna conteng muka ala2 make up retis gituuu..hahaahaa..tyme tgk sebuk menconteng hubby call tnya tengah buat pe..jawab dgn jujur..sejujurnya. "lagi main make up"..hubby bantai gelak.."haaa dah main tu..send pic kat abg k..abg nk tgk"..=.=....hubby nyna mmg kaki sakat..buttt..kalau nyna bosan muka dye pun nyna buat facial..hahahaa..letak mask gitu...hahahahaa..begitulah bila nyna dah bosan tahap gaban..okey..meh nyna kongsi sikit pic before and after make up.. seriusly..mmg nmpak lain..tuuu lar magis make up..tapi nyna x suka tebal2 sgt..cukup..lukis kening yg mmg x teratur tuuu..eyeliner..maskara..lipgloss peach...x lupa gak bedak pixy..ahahhaa..







haaaa...mata tuuuuu original okey...xda nk pakai lens...sbb kalau pakai lens lagi lar mata nyna nmpak besarrrr...satu lagi..nyna kalau keluar g memana puuunn simple2 je...bukan pe..nk jaga hubby..kang tgk kita selekeh..muka kusam..bosan..dye cuci mata lak..huhuhu..xmau gitu..so kena lr berias sedikit..jgn terover lak okey..sederhana je.. d^.^b
okeylah...bby keisha dah bangun..nk pelok cium dye dulu...Assalamualaikum w.b.t



XOXO
Kartina Affandy


♥Hai!Thankz 4 reading entry nyna!like kalau suka!♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...